Menu

Hoppa, wij zijn helemaal terug van weggeweest!
We hebben onze kaart wat vernieuwd en hopen u snel weer
te onvangen 👍

MENU

Griekse Tafel - Menu

Aperitief Mandraki

op een basis van vodka, met pêche mignon en gemengd fruitsap

---

Koude meze

assortiment van verschillende dips

---

Warme meze
assortiment van warme meze

---

Keuze uit 2 hoofdgerechten:

Mix grill van vlees:
geserveerd met groentjes en aardappelen uit de oven

of
Psarokatsarola:
Stoofpot van vis en zeevruchten met groentjes en aardappelen

---

Tatintaartje
variatie op de klassieke tarte tatin... met ananas en amandeldeeg, geserveerd met een bolletje roomijs


41,00 euro per persoon


Koude Voorgerechten/Meze


Tzatziki 6,50

Griekse yoghurt met look, komkommer, ...


Tarama 7,50

Roze viskuitmousse


Melitzanosalata Tsakonia 8,00

Dip van aubergines, look, olijfolie, …


Kopanisti Mykonou 8,00

Pikante dip van fetakaas, pepertjes, paprika, ...


Assortiment van koude meze 13,00

Assortiment van bovenstaande dips


Portie olijven of pepertjes 3,00



Slaatjes


Griekse sla 11,00

Komkommer, tomaat, feta, ui, paprika, olijven, ...


Salata Mandraki 12,50
Slaatje van julienne van paprika, verse uitjes en calamares met frisse
dressing, afgewerkt met kaaskrullen Graviera (Griekse Gruyere)



Warme Voorgerechten/Meze


Dolmades 10,50

Wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt met citroensaus of tomatenlooksaus


Kolokithokeftedes 9,50

Beignets van courgette, feta, verse kruiden, ...


Keftedes  11,00
Gegrilde gehaktballetjes (genoeg look) met sausje


Feta in een krokant jasje 12,50
Gebakken fetakaas in een jasje van gerookte paprika en bladerdeeg met siroopje van vijgen en Mavrodaphne, afgewerkt met sesamzaadjes (signature dish van de chef)


Feta fournou 10,00
Smeuige fetakaas uit de oven


Melitzana Imam Bayildi 10,00
Traditioneel ovengerecht van "gepofte" aubergine met tomaat, ui, look, feta, vleugje kaneel, ...


Calamaria tiganita 10,00

Gebakken pijlinktvis (de verse) met looksausje


Scampis Saganaki 14,00
Geblust met ouzo, met een heerlijk tomatensausje, verkruimelde
feta, look, ...


Meze Mandraki 16,00
Culinaire wandeling langs koude en warme meze

Dessert


Yaourti me meli 6,00
Griekse roomyoghurt met honing en walnoten


Kataïfi 8,50
Gebakje van draadjesdeeg met walnoten met bolletje roomijs


Baklava 8,50
Flinterdun bladerdeeg met noten met bolletje roomijs


Crumble Milotarta 9,00
Taartje met crumble van appel en blauwe bessen met een bolletje roomijs


Ananas - Tarte Tatin 9,00
Variatie op de klassieke tarte tatin... met ananas en amandeldeeg, geserveerd met een bolletje roomijs


Coupe vanille 6,00


Coupe dame blanche 7,00


Coupe bresilienne 7,00


Kinderijsje 4,00


Hoofdgerechten


Moussaka 17,50
Hét bekendste ovengerecht van Griekenland; laagjes gehakt, aubergine, courgette, aardappelen en bechamelsaus


Youvetsi 19,00

Stoofpotje van lamsvlees, Griekse pasta, tomaten, feta, ...


Arni Pilino 19,00

Stoofpotje van stukjes lamsbout met groenten, aardappelen,
feta, ... 


Arni Parnonas 22,50

Traag gegaarde lamsschenkel met een tomatensaus, groentjes
en aardappelen.


Arni Tsopanou 23,00

Traag gegaarde lamsschenkel met aardappelen en groentjes in een avgolemono-saus (heerlijke witte saus met citroen)


Paidakia Voskou 24,00

Gegrilde, gemarineerde lamskoteletjes van de kroon (5 stuks) met groentjes en aardappelen uit de oven


Keftedes 17,00
Gegrilde gehaktballetjes (genoeg look) met groentjes en aardappelen uit de oven.


Kotopoulo Gemisto 18,50
Kipfilet met een vulling van spinazie, fetakaas,... geserveerd met groentjes en aardappelen uit de oven.


Mix grill van vlees 21,00
Assortiment van gegrilde vleessoorten; lamskoteletje, stuk kipfilet, rundslapje, varkenslapje en keftes (gehaktballetje), geserveerd met groentjes en aardappelen uit de oven.



Calamaria tiganita 18,00

Gebakken pijlinktvis (de verse) met looksausje, geserveerd met sla en aardappelen uit de oven.


Dorade à la Spetsiota 21,00

Ovengerecht van doradefilet volgens recept van het eiland Spetses; met tomaten, wijn, look, aardappelen, ...


Tsipoura Fileto 21,50
Goudbrasemfilet op een torentje van groentjes en aardappelen, met ladolemono (sausje van olijfolie en citroen) 


Psarokatsarola 23,00

Stoofpot van vis en zeevruchten met groentjes en aardappelen


Gambas Saganaki 23,00

Geblust met ouzo, met een heerlijk tomatensausje, verkruimelde feta, look, ... met aardappelen.