MENUKAART

Griekse Tafel

€ 38,00 p.p. (vanaf 2 pers. te verkrijgen)

 

  • Aperitief Mandraki
  • Koude Griekse meze
 (Tzatziki, tarama, auberginesla, tirokafteri en feta)
  • Warme meze 
(Tiropitaki, kolokithokeftes, dolmas, calamari, feta oven)
  • Assortiment van gegrilde vleessoorten vergezeld van een Griekse sla.
  • Sorbet of ijsroom
  • Koffie of thee

 

Vistafel

€ 39,00 p.p. (vanaf 2 pers. te verkrijgen)

 

  • Aperitief Mandraki
  • Scampi’s Mandraki:

met een zuiders sausje met basilicum

  • Psarokatsarola:

stoofpotje van vis, zeevruchten en groentjes

  • Sorbet of ijsroom
  • Koffie of thee

 

 

 

Voorgerechten

Koude voorgerechten

  • Tzatziki Griekse yoghurt met look en komkommer
  • Tarama Roze viskuitmousse
  • Melitzanosalata Tsakonia auberinesla
  • Tirokafteri Pikante dip met fetakaas
  • Griekse sla komkommer, tomaat, feta...
  • Koude meze assortiment van tzatziki, tarama, auberginesla, tirokafteri,...

 

Warme voorgerechten

  • Tomatensoep met een topping van Griekse yoghurt
  • Tiropitakia afsmakende kaasflapjes
  • Kolokithokeftedes soort beignets van courgette, kaas en kruiden
  • Saganaki Chios gebakken, gepaneerde Griekse Gruyere
  • Feta fournou feta uit de oven
  • Gavros Akrogiali heerlijke kleine gebakken visjes met looksausje
  • Keftedes gegrilde gehaktballetjes met tomatenlooksaus
  • Dolmades wijnbladeren gevuld met rijst en gehakt
  • met citroensaus
  • met tomatenlooksaus
  • Sardelles gegrilde sardienen
  • Calamaria gebakken pijlinktvis (de verse)
  • Scampi's
  • met look
  • Saganaki: heerlijk tomatensausje met verkruimelde feta
  • Mandraki: zuiders sausje met basilicum
  • Meze Mandraki een culinaire wandeling langs de koude en warme meze

 

Hoofdgerechten

 

Specialiteiten

  • Moussaka ovengerecht van laagjes gehakt, aubergine, courgette, aardappelen en béchamelsaus
  • Youvetsi stoofpotje van lamsvlees met Griekse pasta
  • Kipfilet “Gemisto” met een vulling van spinazie en fetakaas
  • Arni Kleftiko Papillot van lamsvlees, groentjes, feta en aardappelen
  • Arni Parnonas Traag gegaarde lamsschenkel met tijmsausje en aardappelen
  • Vegetarische schotel

Grillades

  • Souvlaki Kotopoulo spies met verschillende vleessoorten
  • Souvlaki Mandraki spies met verschillende vleessoorten
  • Mixed grill van vlees kipfilet, lamskoteletje, varkenslapje en keftes ( hamburgertje)
  • Lamsfilet Voskou gevuld met een afsmakende kaas en heerlijke kruiden
  • Lamskoteletjes van de kroon

Visgerechten

  • Calamaria gebakken pijlinktvis (de verse)
  • Gegrilde zalm
  • Gamba's
  • Van de grill
  • Saganaki: kruidig tomatensausje met stukjes feta
  • Mandraki: zuiders sausje met basilicum
  • Doradefilet "a la Spetsiota" recept van het eiland Spetses: sausje met tomaten, wijn, look en verse kruiden
  • Tsipoura Sxaras volledige goudbrasem van de grill met “ladolemono” (olijfolie met citroen)
  • Lavraki Psaras zeebaars (zonder graat) met een vulling van groentjes en aardappelen in een ovenpakketje
  • Psarokatsarola Stoofpot van vis en zeevruchten met groentjes en aardappelen (per 2 personen)

Voor de kleintjes (tot 12 jaar)

  • Kipbrochetjes

met sla en aardappeltjes

 

Desserts

  • Yaourti me meli Griekse roomyoghurt met honing en walnoten
  • Kataïfi gebakje van draadjesdeeg met walnoten
  • Baklava flinterdun bladerdeeg met noten
  • Crumble milotarta Crumbletaartje van appel en blauwe bessen met een bolletje ijsroom en

een shotje likeur

  • Dessert Mandraki Griekse gebakjes met roomijs en fruit
  • Coupe Vanille
  • Coupe Dame Blanche
  • Coupe Brésiliënne
  • Sorbet
  • Sabayon
  • Kinderijsje

 

We Accept